Google gok

Wanneer je gratis cursus excel intypt in het invulvak in Google, en klikt op de knop ‘Google zoeken’, krijg je meer dan 450.000 resultaten. En dat is veel, heel veel. Maar rechts van deze knop hebben we een tweede knop, de knop ‘Ik doe een gok’.
Wanneer je hierop klikt krijg je geen honderdduizenden resultaten, maar bepaalt Google welke site voor jou het meest interessant lijkt.

Je moet dit maar eens proberen, en je zult zien dat Google helemaal niet zo dom is.

De drie linken naast het invulvak, ‘Geavanceerd zoeken’, ‘Voorkeuren’ en ‘Taalhulpmiddelen’, hebben allen betrekking op uw zoekresultaten. Hetzelfde geldt voor de drie aanvinkvakjes onder het invulvak.

Veel hoef ik hierover niet te vertellen, want ik denk dat deze allen wel duidelijk zijn.

Maar Google is heel wat meer dan een Search Engine.

Wanneer we kijken bovenaan, zien we de linken ‘Afbeelding’, ‘Maps’, ‘Nieuws’, ‘Discussiegroepen’, ‘Gmail’ en ‘meer’.

Afbeelding zoeken

De eerste is dus ‘Afbeelding’.
Wanneer we hierop klikken, en zoeken naar een bepaalde afbeelding, zal Google zoeken op zijn server naar deze bepaalde afbeelding.
Deze afbeeldingen zijn geen afbeeldingen van Google, maar afbeeldingen die ‘geleend’ zijn door Google, en die Google op zijn server heeft geplaatst. Juist hetzelfde dan met de pagina’s, je zoekt deze niet op het Net, maar je zoekt deze in de databank van Google.
De laatste keer dat ik hierover iets gelezen heb, en dat is al een aantal jaartjes geleden, zouden er meer dan een miljard foto’s in deze databank van Google staan. Of dit klopt weet ik niet, want ik ben ze nog nooit gaan tellen, maar ik weet wel dat het er onnoemelijk veel zijn.

Wanneer we hebben geklikt op de knop zoeken, geeft Google ons een pictogram van alle afbeeldingen die hij vindt in zijn databank, die betrekking hebben op ons zoekwoord.

Onder het pictogram vinden we wat informatie over de afbeelding, zoals bijvoorbeeld de afmetingen, de extensie, en de grootte (in kb.).

Je kan eventueel je zoekopdracht verfijnen door te klikken op het naar beneden wijzend pijltje, en een keuze te maken uit het formaat van de afbeelding.
Of door te klikken op de link ‘Geavanceerd zoeken naar afbeeldingen’ waar er zelfs nog meer filters kunnen worden toegepast.

Wanneer we klikken op een pictogram, worden we naar de een volgende pagina geleidt in de Google databank. Deze pagina bestaat uit twee delen, frames noemen ze dit in de webdesign wereld.

Onderaan vinden we de site waar de afbeelding werd gevonden, en bovenaan hebben we terug het pictogram, waar we nogmaals op kunnen klikken. Dit brengt ons naar de afbeelding op ware grootte.

Rechtsklikken we op deze afbeelding, kunnen we deze o.a. opslaan op onze computer.

Mocht je van plan zijn dit te doen, vraag dan eerst even aan de eigenaar of hij hier geen bezwaar tegen heeft. Het is niet omdat het op het Internet staat dat je het kan pikken.

Formidabel U hebt Les 3 voltooid START VOLGENDE LES